WIE BEN IK?


Ik ben Debbie Tans, getrouwd en moeder van Elise en Xavier.

Na 12 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs als leerkracht, heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen praktijk te starten. 

Tijdens mijn werk als leerkracht kwam ik erachter dat mijn hart ligt bij kinderen die iets extra's nodig hebben. Om mijn hart te kunnen volgen ben ik gestart als kindercoach, zodat ik kinderen en ouders kan begeleiden en ondersteunen bij hun hulpvragen. 

Ik ben mij verder gaan ontwikkelen op dit gebied middels opleidingen en cursussen. 

Eerst heb ik fysiek de opleiding tot kindercoach gevolgd, dit was een mooie aanvulling op mijn ervaringen als leerkracht. Om psychische processen bij kinderen en volwassenen beter te kunnen begrijpen, herkennen en verklaren heb ik de opleiding Psychosociale Basiskennis gevolgd. Ook heb ik de opleiding Matrixmethode gedaan. Deze methode helpt kinderen, jeugdigen en volwassenen bij het zelf leren oplossen van eigen problemen. En bij het maken van ruimte in een vol hoofd. Het is een oplossing voor o.a: angsten, trauma's, emotionele problemen, onverklaarbare (pijn)klachten, moeite met informatie onthouden, vol hoofd en stress. 

Buiten deze opleidingen heb ik me verrijkt met cursussen zoals o.a.: Hooggevoelig Strong willed, Onder- of overprikkelde kinderen, Kinderbrein en bewegen. 

 

Ik ben gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Dit persoonlijkheidskenmerk kan aanwezig zijn bij volwassenen en kinderen. Vaak zijn kinderen en ouders niet voldoende geïnformeerd over dit onderwerp, waardoor ze hun gevoelens/emoties, gedrag, beleving en verwerking niet goed kunnen plaatsen of begrijpen. Hierdoor ontstaan hulpvragen. Mijn missie is om met behulp van mijn begeleiding kinderen, jeugdigen en volwassenen verder te helpen op school, in de maatschappij, in de opvoeding of in het dagelijkse privéleven. 

 

Al een aantal jaren mag ik met veel liefde en plezier kinderen, jeugdigen en volwassenen(ouders) begeleiden met hun hulpvragen. Het is mooi om te zien welke stappen gezet kunnen worden door het toepassen van tools en het beter begrijpen van innerlijke processen door het kind/jeugdige zelf, bij het kind/jeugdige en door volwassenen/ouders. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je van iedere belemmering/moeilijkheid je kracht kunt maken, door te leren ermee om te gaan. 

 

Ik ben SKJ geregistreerd Jeugd- en gezinsprofessional. 

Registratienummer: 100022405